Aeroportul Iași – trecut, prezent și viitor

Recent, am decis să mă alătur comunității de bloggeri Kooperativa 2.0 din Iași și astfel am avut ocazia de a participa la vizitarea Aeroportului Iași, eveniment organizat de Andreea Ignat. Ajunși la aeroport, am fost întâmpinați de către Marius Bodea care ne-a povestit despre experiența sa din 2012 până în prezent în cadrul aeroportului. Așa am aflat că de la 1 zbor extern, în 2012, s-a ajuns la 16, în 2016.

cursa comparativa aeroport iasi 2012 2016

Ne putem da seama că, pentru a ajunge și a continua creșterea acestora, la atâtea zboruri externe era nevoie de o intervenție. Așa au început, în 2013, lucrările pentru modernizarea infrastructurii aeroportului.

Câteva din îmbunătățirile aduse:

  • pistă nouă, cu structură flexibilă, prima de acest gen din România,
  • terminal nou de pasageri, de două ori mai mare decât cel actual,
  • cale de rulare nouă,
  • platformă nouă,
  • parcare nouă.

Am fost surprins de faptul că toate aceste îmbunătățiri au durat doar 2 ani și programul aeroportului nu a fost schimbat, singura excepție fiind calea de rulare care a ținut aeroportul închis doar 5 zile. Ca să vă dați seama, vă invit să vizionați filmulețul de mai jos și să vedeți cum iau naștere câteva părți din aeroport.

Am vizitat Terminalul 3, care a fost construit în doar 6 luni, am fost pe pistă și într-un viitor apropiat, sper eu, vom face un tur și al unor avioane și vom discuta cu cei care le pilotează. Această vizită mi-a schimbat și percepția privind biletele low-cost, motiv pentru care am să vă spun și vouă că aceste bilete nu presupun un zbor cu avioane neîngrijite sau nesigure, așa cum credeam și eu până a explicat domnul Bodea cum stă treaba. În principiu, zburăm cu aceleași avioane, singura diferență fiind „întârzierile” surpriză care pot avea loc. Dacă sunt două avioane pe pistă, unul low-cost și unul high-cost, cel cu high-cost va avea prioritate la îmbarcarea pasagerilor și același lucru se întâmplă și la debarcare.

interior aeroport iasi

Ca orice afacere, dezvoltarea nu se termină aici, mai jos fiind câteva din planurile de viitor:

  • se dorește construirea unui drum de acces nou, cu mai multe benzi, care să faciliteze accesul dintre aeroport și oraș,
  • îmbunătățirea serviciilor destinate clienților,
  • introducerea unor noi rute,
  • infrastructură cargo.

aeroportul iasi

Pozele din acest articol sunt semnate de către Paul Pădurariu, fotograful blogosferei ieșene.

aeroport iasi

vizita aeroport iasi

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *