Modificarea prefixului autor în WordPress

Modificarea prefixului autor nu e la fel de ușoară ca modificarea prefixului pentru categorii sau taguri. La cele din urmă WordPress oferă posibilitatea de a le schimba cu ușurință din pagina de administrare, pe când la acesta va trebui să adăugăm câteva linii de cod pentru a-l schimba.

Deși ar fi mai ușor pentru toți ca WordPress să adauge această funcționalitate, schimbarea acestui prefix nu este grea. Vei avea nevoie de un editor de text ca să poți adăuga codul și de un client FTP pentru a accesa  fișierul care trebuie modificat.

  1. Copie codul de mai jos și adaugă-l în fișierul functions.php din temă.

    Modificarea prefixului autor
    Atunci când adaugi codul de mai sus ai grijă sa fie între tag-urile PHP și să nu fie în altă funcție.
  2. Modifică custom/author-slug cu prefixul dorit. Se pot folosi caractere alfanumerice ( a-z, 0-9 ), slash ( / ), minus ( – ), plus ( + ) și linie jos ( _ ).
  3. Accesează admin-ul site-ului, navighează la pagina Settings » Permalinks și salvează. Acest pas este necesar deoarece resetează regulile de rescriere și face ca prefixul să fie recunoscut de WordPress.

Important! Dacă vei schimba, sau actualiza, tema va trebui să urmezi din nou pașii de mai sus.

Acum ar trebui să poți accesa conturile existente din site folosind noul prefix dacă ai urmat toți pașii enumerați mai sus. Un exemplu de URL folosind prefixul din exemplul de mai sus este: http://yourdomain.com/custom/author-slug/admin, unde admin e numele unui utilizator existent.

Prin modificarea prefixului autor vei da un nou înțeles la ce reprezintă conturile utilizatorilor de pe site-ul tău.Dacă acest tutorial va ajutat sau nu reușești să îl faci să funcționeze lasă un comentariu, sau contactează-mă, și te voi ajuta.

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *